• Bel ons (24/7)026 - 33 33 730

Dermatologie

Aandoeningen van o.a. de huid, nagels en het haar

Dermatologie

  • Dermatologie
  • E-mail consult

Dermatologie

Met dermatologie bedoelen we het deel van de diergeneeskunde dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van alle afwijkingen aan de huid, de vacht, de oren, de neusspiegel, voetzolen en nagels.

Vele honden en katten hebben huidklachten. Deze kunnen variëren van een schilferige tot een kaler wordende huid, het verkrijgen van korstjes en bultjes, tot een rode sterk jeukende huid en vette vacht. Ook kunnen vooral de oren, de voeten, de nagels en voetzolen, de neusspiegel, de lippen of de tong en de anus veel pijnklachten geven. Allergieën komen erg vaak voor, maar ook andere huidziekten kunnen in eerste instantie erg lijken op een allergie.

Daarom kan het soms lastig zijn om de juiste diagnose te stellen en kunnen bepaalde behandelingen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. Dit geldt zeker als uw huisdier een minder vaak voorkomende huidziekte heeft. Wij helpen u, uw huisdier maar ook uw dierenarts graag verder met het oplossen van het probleem. De dermatologische patiënt wordt bij ons uitvoerig onderzocht en ook zal er met u een uitgebreid gesprek plaatsvinden, zodat wij een goed beeld krijgen. Indien nodig, kunnen we aan de hand van aanvullende diagnostiek u uitleggen wat er precies met uw huisdier aan de hand is en hoe we dit het beste kunnen gaan behandelen.

Veelal zal aanvullende diagnostiek, tijdens het consult kunnen worden uitgevoerd zoals cytologisch onderzoek, microscopisch onderzoek van huidafkrabsels, bacteriologisch of schimmeldiagnostiek en bloed- of urineonderzoek. Voor diagnostiek als het nemen van huidbiopten voor histopathologisch onderzoek, uitgebreide allergietesten en uitgebreid video-otoscopisch onderzoek en CT-scan, moet soms een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Bij EDZ Arnhem worden dermatologische patiënten gezien door dr. Annette van der Lee en drs. Kelly van Amersfort.

E-mail consult

Dr. A. van der Lee is ook via e-mail bereikbaar voor vragen van klanten en collega-dierenartsen. Klik op de onderstaande links voor de aanvraagformulieren.

Aanvraagformulier e-mailconsult voor eigenaren
Aanvraagformulier e-mailconsult voor dierenartsen

Terug naar Discipline overzicht