Uw bezoek

Alles over uw bezoek aan ons dierenziekenhuis

Uw bezoek

  • Wat is een verwijzing?
  • Verwijsproces
  • Waarom EDZ Arnhem?
  • Voorbereiding
  • Tijdens uw verblijf
  • Nazorg
  • Betaling

Wat is een verwijzing?

Binnen heel Europa is het steeds normaler geworden om huisdieren door te verwijzen naar tweedelijns klinieken of dierenziekenhuizen. Uw dierenarts kan uw huisdier doorverwijzen naar een dierenarts die kennis heeft van een specifieke discipline of daarin gespecialiseerd is. Ook worden huisdieren doorverwezen als er bepaalde behandelingen niet mogelijk zijn in de  ‘eerste lijn’ of niet de apparatuur hiervoor in huis hebben. Ons dierenziekenhuis is 24/7 open voor spoed en wordt 24/7 bemand door een team van dierenartsen en paraveterinairen.

Verwijsproces

Na verwijzing door uw eigen dierenarts kunt u bij Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem terecht voor specialistische tweedelijns zorg. Na ontvangst van de verwijzing door uw dierenarts, ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Binnen 3 werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak op de poli van ons ziekenhuis in te plannen.

Waarom EDZ Arnhem?

Wij zijn een klantvriendelijke spoed- en verwijskliniek voor gezelschapsdieren gelegen in de provincie Gelderland. De spoedkliniek staat 24/7 klaar voor spoedpatiënten van bij ons aangesloten dierenartspraktijken. Is er spoed buiten kantoor uren? U kunt dan direct contact met ons opnemen. Tijdens kantooruren verwijst uw eigen dierenarts u door naar ons.Uw dierenarts kan patiënten doorverwijzen naar onze verwijskliniek voor verschillende disciplines en bijbehorende diagnostiek/behandeling.

Ons dierenziekenhuis bestaat uit een team van Europees specialisten, gedifferentieerde dierenartsen, dierenartsen en paraveterinairen. Ons team volgt nascholingen en geven deze ook aan andere dierenartsen. Ons dierenziekenhuis heeft een groot aanbod aan diagnostische apparatuur zoals een laboratorium, echografie, endoscopie, MRI en CT. Onze paraveterinairen staan paraat om zowel zorg aan huisdieren aan te bieden als aan huisdiereigenaren. Wij vinden het belangrijk dat kwaliteit voorop staat, samen met liefde voor dieren en hoogstaande service.

U kunt ons dierenziekenhuis zowel met openbaar vervoer als met de auto bereiken (bushalte Delta, lijn 12 Richting Ijsseloord 2). Ons dierenziekenhuis ligt aan de N325 waardoor u het makkelijk kunt bereiken.

Onze verwijskliniek werkt enkel op verwijzing van uw dierenarts.

Voorbereiding

Uw huisdier mag de avond van tevoren niet meer na 20:00u eten tenzij medisch toegestaan. Water is wel toegestaan, behalve bij een endoscopische ingreep. Krijgt uw huisdier een endoscopische ingreep? Dan mag uw huisdier 4 uur van te voren niet meer drinken.

Waarom nuchter?

Uw huisdier kan mogelijk een sedatie of anesthesie krijgen of kan er bloed worden afgenomen. Bloedonderzoeken zijn betrouwbaarder als uw huisdier nuchter is. Als uw huisdier medicatie gebruikt kunt u het beste contact met ons opnemen om te bespreken wat wel of niet gegeven kan worden.

Bent u verhinderd?

Dit kan gebeuren, u kunt uw afspraak dan ook kosteloos annuleren als u deze minimaal 24 uur van te voren afzegt. Binnen 24 uur zijn wij genoodzaakt om de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Dierenpaspoort

Vergeet het dierenpaspoort van uw huisdier niet mee te nemen naar uw afspraak bij ons Dierenziekenhuis in Arnhem.

Tijdens uw verblijf

Is het geen spoedgeval? Dan hebben wij van te voren contact gehad met uw verwijzend dierenarts, deze stuurt een patiëntendossier toe. Uw huisdier gegevens staan dan ook alvast in ons systeem. Onze dierenartsen of paraveterinairen nemen deze gegevens ter controle met u door en stellen aanvullende vragen. Wij raden aan om de voornaamste verzorger mee te nemen. Met de beschikbare informatie stellen wij dan ook een behandelplan of onderzoeksplan op en proberen een zo nauwkeurig mogelijke kostenindicatie te geven.

Het is mogelijk dat wij uw huisdier voor verdere onderzoeken op moeten nemen als we het niet in korte tijd kunnen inplannen. Wij bieden zowel basic als medium care opnamemogelijkheden aan voor zowel hond als kat. Deze zijn van elkaar gescheiden. Wij zorgen dan ook voor een mandje, deken en voeding. Onze opnamehokken hebben geen tralies maar bestaan uit doorzichtig glas om zo het dier te kunnen monitoren. Ook kunnen we hiermee de temperatuur en licht instellen. Krijgt uw huisdier een speciaal dieet/voeding? Neem dit mee naar ons dierenziekenhuis. Onze opname is 24/7 bemand.

Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden waarop ze dagelijks met u contact opnemen. Het is daarnaast mogelijk ’s ochtend vroeg al een eerste contact met een van de opname paraveterinairen te hebben.  Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken iets uitlopen of later beginnen. We proberen natuurlijk te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken.

Wordt mijn huisdier geschoren?

vaak kan dit voorkomen als wij bloed bijv. moeten afnemen. Er wordt vacht weggeschoren bij de poot of hals van uw huisdier. Wij scheren uw huisdier ook bij maken van een echo (hart of buik) en bij operaties. De vacht groeit vrij snel terug.

Kan ik bellen als mijn huisdier in de opname verblijft?

U hoeft ons niet te bellen. Onze dierenarts van dienst belt u nadat de ochtendronde is afgerond. Vaak is dit in de ochtend zelf. Eerst bellen wij huisdiereigenaren van ernstig zieke patiënten. Mocht na de ochtend de situatie van de gezondheid van uw huisdier veranderen, dan nemen wij uiteraard weer contact met u op! Wij raden u aan om uw mobiele telefoonnummer achter te laten en deze bij u te houden.

Kan ik op bezoek komen?

Helaas is het vanwege COVID niet toegestaan uw huisdier bij ons te bezoeken. Wij zijn hier mede op last van de overheid strik in omdat ons dierenziekenhuis een regionale functie heeft voor het opvangen van spoedgevallen. Wij proberen dus op alle manieren om COVID buiten ons team te houden zodat we 24/7 ook voor uw huisdier klaar kunnen staan.

Nazorg

Dit bespreken wij met u op het moment van ontslag, wij geven instructies mee m.b.t. medicatie, dieet en beweging. Ook lichten wij u in over mogelijke wondzorg. Uw dierenarts wordt door ons op de hoogte gesteld.

Betaling

Wij bespreken de verwachte kosten van te voren met u, wij proberen een zo nauwkeurig mogelijke indicatie te geven. Wij werken niet op rekening. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen, u dient de kosten direct te betalen.

Verhinderd?

Dit kan gebeuren, u kunt uw afspraak dan ook kosteloos annuleren als u deze minimaal 24 uur van te voren afzegt. Binnen 24 uur zijn wij genoodzaakt om de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden

Terug naar Huisdiereigenaren