Paul Mandigers

Dierenarts Specialist Neurologie

Paul Mandigers
Paul Mandigers DVM, PhD, Dip ECVN Dierenarts Specialist Neurologie

(afgestudeerd in 1992, specialisatie 1996, promotie 2005) is een veterinair specialist in Neurologie en de Interne Geneeskunde. Hij is diplomate van het European College of Veterinary Neurology (ECVN) en als zodanig Europees specialist (EBVS). Naast deze specialisatie heeft hij ook de Nederlandse specialisatie Interne geneeskunde behaald en is dus een zogenaamde dubbelspecialist. Na het behalen van zijn specialisatie heeft hij in diverse functie gewerkt bij de universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (waaronder researcher, opleider en hoofd van de afdeling neurologie) en sedert 2019 werkt hij bij het Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem als Neuroloog met als focus gebied de kliniek en (rasgebonden) erfelijke ziektes. Momenteel begeleidt hij vier PhD-projecten (zie ook www.uu.nl/ecgg), is ECVN opleider, lid van het Expertisecentrum Genetica van Gezelschapsdieren (ECGG), lid van de International Veterinary Epilepsy Taskforce (www.IVETF.org), de International Veterinary Diskynesia Taskforce, en de stuurgroep “Fairdog” (namens de KNMvD).

Hij heeft een nog steeds groeiend aantal peer-reviewed publicaties en meer dan 250 mondelinge presentaties gegeven op (inter-) nationale congressen en meetings (www.paulmandigers.nl).
Hij ervaart zichzelf als een gepassioneerd clinicus, onderzoeker en onderwijzer. In het dagelijkse leven is hij getrouwd, vader van twee zonen, houdt van lange afstandswandelingen en survival runs.