Marianna Shevchenko

Dierverzorger

Marianna Shevchenko
Marianna Shevchenko Dierverzorger

Van kinds af aan droomde ik er altijd al van om met dieren te werken. Daarom heb ik gekozen voor de Nationale Universiteit voor Levens en Milieuwetenschappen van Oekraïne. Ik heb daar 4 jaar gestudeerd en ik ben afgestudeerd op de afdeling paardenfokkerij en heb hiermee een Bachelor diploma Zootechnical gehaald. Tijdens mijn studie heb ik 3 jaar in Oekraïne gewerkt als paardenverzorger en rij-instructeur bij een manege in Kiev.

Nu hebben mijn vriend en ik een kleine kat genaamd Luna. Ze is mogelijk een klein beetje verwend. We hebben een huis vol speelgoed en snoep en ander lekker kattenvoer. In de toekomst zijn we van plan om een hond en konijn te hebben. Luna is een pittige dame en soms krijg ik de indruk dat ze het gevoel heeft dat ze de baas is over ons huis. Mogelijk wordt het nog een hele uitdaging om haar zover te krijgen om ons huis te delen. Maar dit weerhoudt ons er niet van om heel veel van haar te houden.

Er zijn veel zieke en dakloze dieren in de wereld die liefde en zorg nodig hebben. Helaas zal niemand behalve een mens hen helpen. In Oekraïne is de situatie met dakloze dieren catastrofaal en alle hulp aan dieren wordt alleen uitgevoerd ten koste van zorgzame burgers. Daarom ben ik sinds 2020 deel geworden van een team van vrijwilligers in de Severodonetsk opvang voor dakloze dieren.

De missie van ons dierenziekenhuis is mensen samenbrengen om de dierenzorg beter te maken. Ik ben echt een fan van mijn werk en ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat onze patiënten zich zo goed mogelijk voelen in het ziekenhuis en gezond terugkeren naar hun families.